Accomodatie

Momenteel zijn we druk bezig met verhuizen, maar in 2018 hopen we gereed te zijn om u op La faye in de Dordogne te kunnen verwelkomen. We zullen beetje bij beetje het fotomateriaal aanvullen en deze website updaten naar de vorderingen van onze verhuizing.

Hieronder alvast wat meer informatie over onze accommodatie en de mogelijkheden om te verblijven op ons Landgoed La Faye.

Voor meer info mbt prijzen en boekingen vragen wij nog heel even geduld en nodigen u uit op contact met ons op te nemen middels telefoon of het contactformulier elders op deze website.

2018 zullen wij samen met onze dieren gaan wonen op ons leefgoed ‘La Faye’ in het natuurpark van de Perigord vert, Dordogne te Frankrijk. Wij zullen daar ook over diverse gasten-accommodaties beschikken waardoor meer mensen van ons leefgoed kunnen genieten en we ook gasten met honden en andere huisdieren welkom kunnen heten.

Hieronder kunt u meer informatie krijgen en lezen over de mogelijkheden om op ons landgoed te verblijven:

Als God in Frankrijk

De Dordogne, een streek die sinds de oertijd al bewoond wordt door mensen, dat moest volgens ons goed toeven zijn.

Niet voor niets wisten de Gothen (Vikingen)de weg naar deze streek te vinden en hanteren we heden ten dage nog steeds de daarvan afkomstige spreuk; ‘een leven als God (Goth) in Frankrijk’. Dit leek ons dus een prima plek om onze ‘vikingen’ neer te laten strijken, echter dit keer met als doel samen met onze gasten te genieten van onze vikingpaardjes en honden in het beste stukje Frankrijk.

Oertijd

De Dordogne, een streek waar de overblijfselen in de vorm van oa prehistorische grottekeningen, illustreren dat er in de oertijd al een band was tussen mens en paard. Ook vandaag de dag blijkt het nog steeds de streek bij uitstek geschikt voor mens en paard. De vele onverharde veld en bospaadjes, het vele groen, de uitgestrektheid, het milde klimaat zijn zowel voor paard als ook voor mensen goed toeven. Hier kun je dagenlang rondtrekken, is groen in overvloed en kun je verkoelen in een beekje, riviertje of meertje.

Lucht en Licht

Na het zoeken van een geschikt land, geschikte streek en een jaar lang veel heen en weer rijden van Nederland/Belgie naar de Dordogne en in elk seizoen de plek bezocht te hebben, zijn we uiteindelijk,  met onze IJslandse paarden, IJslandse honden, West siberische laika en onze andere dieren, neergestreken  in Jumilhac le Grand.

Hier vonden we La Faye, waar onze IJslandse paarden en honden meer dan 50 hectare ‘walhalla’ ter beschikking hebben. Waar zij buiten dat ze veel kudde/roedel-ruimte hebben, ook veel afwisseling hebben; weilanden, ruige stukjes, droge stukken, natte stukken, een zwemmeertje, stroompjes, riviertjes en een prachtig heuvelachtig terrein met grote open stukken en mooie beboste stukken. Stukken om samen te kunnen galopperen en samen in de loomte van de bomen te genieten van de rust. Hier worden spieren getraind door de omgeving en sociale banden gesmeed door de grote natuurlijke kudde.

In deze omgeving vonden we groene velden, bossen, meren, rivieren en beekjes. Moerassen, droge kalkgraslanden, rotsen en een bijzondere Flora en Fauna. Een prettig heuvellandschap met prachtige vergezichten, een grote culturele rijkdom (bv meeste aantal kastelen per plaats in heel Frankrijk), overweldigende luchten en veel licht.

Vergezichten zonder stijl te hoeven klimmen, dalen zonder ingesloten te zijn. De weidsheid, toegankelijkheid, het prettige milde klimaat, alles wat in dit centrale deel van Zuid-Frankrijk op relatief korte afstand bij de hand is (bergen, zee enz.) en de authentieke Franse levenssfeer, maakte het dat onze woonkeuze op dit stukje aarde viel.

Daar waar cultuur natuur ontmoet

La faye is een ‘ruw’ pareltje van natuur en cultuur gelegen in het prachtige erkende natuurpark Perigord Limousin.

In een groene bosrijke omgeving ligt het meer dan 50 hectare grote landgoed, precies daar waar het riviertje de Ilse en de Perigeurd samen komen bij het bruggetje voor het woonhuis.

De bekende geschreven geschiedenis van La faye gaat tot bijna 1000 jaar terug. In de twaalfde eeuw 1194 stichtte de orde van Grandmont een Priory die nu het oudste gedeelte van La Faye vormt. In 1830 kreeg het geheel de kasteelstatus toebedeeld.

Alchemisten probeerden nadien hier in hun ovens (door de vorige bewoners afgebroken maar er zijn nu nog tekens zichtbaar in de overdekte rijbak) van ijzer goud te maken. Ook werd er goud gevonden in de omgeving.

Het water van la Faye is bijzonder en sinds mensenheugenis staat de bron van La Faye bekend om zijn geneeskrachtige werking; het water zou bevorderlijk zijn voor de vruchtbaarheid en reuma kunnen genezen.

Buiten het culturele erfgoed van La Faye, de gebrandschilderde ramen, gewelfde plafonds, breukstenen vestingmuren, toren enz., sprak de natuur van La faye ons erg aan; prachtige eeuwenoude bomen, mooie bossen, rotswandjes, kwelplaatsen, moeras, vijver, poel, meertje, riviertje, stroompje, beekje, het brengt levendigheid, maar zeker ook leven. Bulderende herten horen en zien op je eigen terrein, een beverrat (geen rat maar familie van de bever) moeder met jong zien oversteken, een kerkuil die broedt op zolder, vissen, kikkerconcerten, zeldzame vogels, een grote plantenrijkdom en nog veel meer moois te ontdekken.

De setting is niet ‘overgerestaureerd’ maar authentiek en doorleeft. Hier willen wij samenleven met onze dieren, in een oase van leefbare rust, weg van de stress en hectiek van de steeds drukker wordende maatschappij, verbonden met de natuur, respectvol leven van wat de aarde te bieden heeft.

Veel van het terrein zal benut worden door onze dieren, maar we willen de stukken die we ‘benutten’ ook zoveel mogelijk ‘begaanbaar’ maken voor de natuur en bovendien een gedeelte van het landgoed geheel ter beschikking stellen aan de natuur.

Op La Faye is er ruimte voor mens, dier en natuur. Respect voor mens, dier en natuur staat hoog in het vaandel en dit verwachten we ook van onze gasten.

Onze gasten laten wij graag delen van wat la Faye te bieden heeft. In overleg zijn mens en dier hier van harte welkom.

Er zijn verschillende mogelijkheden tot overnachten op La Faye.

Bij alle overnachtingsmogelijkheden wijzen wij u erop dat wij huisdieren hebben en deze bij ons buitenshuis en ook binnenshuis welkom zijn.

Uw meegebrachte huisdieren dienen aangelijnd te zijn daar waar onze huisdieren kunnen komen. Zij kunnen genieten van lange wandelingen, hebben hun eigen omheinde speelweide, een zwempoel en binnen- en buitenmogelijkheden voor hondensporten.

‘De Priory’

Wilt u lekker genieten van een nachtje in onze BeB, dan bent U van harte welkom in ons woonhuis de Priory, hier proeft u nog van de sfeerdetails uit de tijd dat er in dit gebouw nog monniken huisden.

Wij ontvangen u met een drankje binnen in de sfeervolle woonkamer met haard of buiten op het terras op de vestingmuur.

U heeft een ruime 2 persoons slaapkamer ter beschikking met uitzicht op riviertje de Ilse. Een eigen ruime badkamer met toilet, ligbad/douche.

Het ontbijt kan naar wens bij de slaapkamer of beneden, aan de grote tafel in het bibliotheek gedeelte van de woonkamer, geserveerd worden.

Een verblijf van meerdere nachten is evt. bespreekbaar.

‘La Ferme la Faye’

Dit boerderijtje wordt verhuurd als Gite (vakantiehuis). Het is geschikt voor vier personen ( evt. plus 2 kinderen) en huisdier(en). De charmante breukstenen buitenkant herbergt een praktische moderne sfeervolle binnenkant.

Het boerderijtje is gelegen grenzend aan de mooie binnenplaats met eeuwenoude lindeboom en vijver, maar heeft ook een eigen omheind tuintje.

Als inkom is er een ruime betegelde ruimte beschikbaar waar ook uw huisdier welkom is. Hier kunt u na een stevige wandeling uw jas ophangen, even de handen wassen, de gezellige houtkachel aan doen en een pannetje soep gaar laten pruttelen of gewoon samen op de bank hangen. Een hondenmand staat klaar.

Er is een toilet en een doorgang naar de moderne grote leefkeuken, die van vele gemakken voorzien is. Middels een degelijke houten trap komt u op de eerste verdieping. Hier treft u een slaapkamer (met aansluitend kinderkamer), toilet, moderne badkamer met ligbad  en douche en een open zit/slaapkamer aan. (Eigen slaapgerei meenemen). In het omheinde tuintje buiten staat een overdekte hondenkennel, een picknicktafel en is er een barbecue is beschikbaar.

La maison d’amis

Dit vriendenhuis/gite/ vakantiehuis is gelegen aan de binnenplaats van de oude Priory en biedt de gelegenheid om gezellig samen met familie, vrienden of onbekenden (mogelijkheid tot vrienden) op La Faye te overnachten.

Liefhebbers van IJsland, kunnen hier genieten van de IJslandse sfeer oa door de aankleding middels de meegebrachte souvenirs en de IJslandse thema’s van beschilderingen.

Er kan gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke eenvoudige leefkeuken, zithoek, toilet en badkamer. Er is een badkamer met douche en bad en er is een toilet op de gang.

Koken kan op het gasfornuis of er kan een stoofpotje of pannetje soep op de houtkachel gezet worden.

Er zijn twee  slaapkamers met elk vier eenpersoons bedden aanwezig en een aparte kamer met twee bedden en eigen zitgelegenheid. (eigen slaapgerei meenemen)

Buiten in het tuintje staat een picknicktafel en er is een ruim overdekt gedeelte, ook is er een barbecue aanwezig.

Nabije toekomst mogelijkheden:

Roulotte de reve,

Voor de echte buitenmens komt er bij ons prive-meertje de mogelijkheid om te kamperen in onze Roulotte (pipowagen).

Hier is men helemaal weg van de ‘wereld’ en terug in de tijd. Omring door puur natuur en met uitzicht op het heldere water van het meertje waar u heerlijk in kunt zwemmen; evt. vergezeld van uw paard of hond.

De Roulotte is bereikbaar middels een onverhard pad.

Er is een tweepersoonsbed aanwezig (overdag om te bouwen tot bank) een tafeltje met stoeltjes en water middels voetpompje uit een voorraadtank. De ‘douche’ is een externe zg ‘boorddouche’ (te vullen waterzak verwarmd door de zon) en het toilet is een extern zg ‘Hundertwassertoilet’ (composttoilet). Koken kunt u binnen op het gasfornuis of buiten boven een kampvuurtje (uitsluitend op de kampvuurplaats). Slaapgerei zelf meenemen.

Hier leeft u afgelegen van alle moderne ‘ongemakken’ en kunt genieten van een prachtige sterrenhemel en de positieve energie die de natuur te bieden heeft.

Tent-eiland,

Op een drijvend vlondereilandje in ons meertje staat in de zomer een heuse Scandinavische tent. Voorzien van een klein houtkacheltje kan de stoere waterminnende kamperende buitenmens hier heerlijk echt ongestoord tot rust komen; het eilandje is immers alleen zwemmend of met bijbehorend bootje te bereiken.

De aankleding van de tent is basic-eenvoudig doch sfeervol, passend bij het concept.

Leefgoed, Landgoed La faye,

La faye heeft heel wat te bieden. Onze gasten zijn op afspraak welkom onze kunstgalerie / atelier te bezoeken of deel te nemen aan een van de verschillende workshops (zie het jaarprogramma of last minute-nieuws). Ook is het mogelijk heel af en toe met ons mee te eten (bv een kampvuurmaaltijd uit de heksenketel).

Voor de wandelende buitenmensen is er een mooie route aanwezig op ons eigen landgoed en tevens is er de mogelijkheid om een picknickmand te reserveren. Er zijn op het landgoed diverse picknickplaatsen.

Struinend op la Faye komt u beslist ook onze dieren tegen, wij verzoeken u dringend deze niet te voederen en op de plek te laten waar zij zijn (dus geen poortjes ed te openen of open te laten en geen dieren bij elkaar laten welke niet bij elkaar zijn).

Onze dieren zijn vriendelijk opgevoed, het blijven echter dieren en het benaderen of benaderd worden ervan is geheel op uw eigen risico.

Buiten de wilde dieren welke hier van nature voorkomen zoals herten, reen, vossen, marters, europese mink, vogels, amfibieen, vissen en reptielen, kunt u ook leden van onze grote dierenfamilie tegen komen in de vorm van pluimvee, katten, honden, konijnen, schildpadden, Shetlanders en natuurlijk onze IJslandse paarden.

Op afspraak kunnen gasten meehelpen met het voeren van dieren en het rapen van de kakelverse eitjes die onze kippen leggen.

Voor onze gasten zijn er ook mogelijkheden om workshops en trektochten met onze IJslandes paarden te doen. Er is tevens ook ruimte (buiten en binnen) om uw eigen paard mee te nemen.

Voor dit doel zijn er oa boxen, stallen, weilanden, twee buitenrijbakken (een kleine en een grote), roundpen en een binnenbak aanwezig.

Van tijd tot tijd zullen er externe docenten uit binnen en buitenland (oa Ijsland) worden uitgenodigd om workshops en masterclass te geven.

In de toekomst zal er ook een toltbaan en rondgang aangelegd worden.

Naast de activiteiten vanaf eigen terrein (wandelen, kanovaren, zwemmen, fietsen, paardrijden, boogschieten, schilderen enz.) Zijn er nog vele mogelijkheden in de buurt om te genieten van ‘la vie en France’. Zo is er het prachtige kasteel van Jumilhac le grand op loopafstand (1,5 km de straat uitlopen) de Gorges, de oude kerk, de gezellige streekmarkt in Jumilhac le Grand, het bakkertje, de slager, het supermarktje, de snack/bar en het restaurant. In Thiviers is er wekelijks een zeer grote streekmarkt die het bezoeken zeker waard is, er zijn in de buurt prehistorische sites, kastelen, goudzoeken, de beroemde paardenracebaan van Pompadour enz.. Voor meer info over wat er te doen cq te bezichtigen is, verwijzen we naar : ‘in de buurt’

Onder ‘dagtochten’ vind u een lijst met dingen te doen/bezichtigen welke aan te raden zijn als dagje uit bv: een bezoek aan de wereldberoemde prehistorische grotten oa van Lascaux, paragliden in de bergen van de Monedieres, een dagje zee of bezoekje aan het befaamde Ile de ree.

La Faye blijkt een prima locatie als uitgangsbasis om het beste van Frankrijk te ontdekken. Het is niet voor niets dat La Faye binnen het natuurpark ligt en de bekende wandelroute Grand randonner en de pelgrimsroute naar Santiago de la compostella binnen ‘handbereik’ zijn.

Maar buiten dat er in de omgeving van la Faye veel te zien en te doen is, willen wij u vooral te laten meegenieten van al het moois op eigen terrein. Misschien ontluikt hier de liefde om te schilderen, ontdekt u dat kippen heel bijzonder zijn, ontmoet u het paard van uw dromen, doet die workshop die u altijd al heeft willen volgen of krijgt u eindelijk energie om aan dat mooie project te beginnen. Maar dat hoeft allemaal niet, wij hopen alleen dat u hier met plezier geniet van hoe mooi het leven is.  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves