Pup informatie

Wij combineren onze ervaring, kennis en liefde voor de honden, oa door de pups welke bij ons geboren worden, zo optimaal mogenlijk te begeleiden. Ons hondenroedel leeft in en rondom ons huis, samen met onze kudde Ijslandse paarden, twee Shetlanders, katten, kippen en overige dieren. In deze omgeving groeien onze pups, welke in huis geboren worden, op en staan ze onder deskundige veterinaire begeleiding.

Veel geinvesteerd

Wij doen ons best de ouderdieren van de pups met zorg te selecteren (op gezondheid, karakter en exterieur) en hebben hiervoor veel tijd, geld en moeite geinvesteerd. Wij zijn een tegenstander van inteelt en vinden ook sterke lijnteelt onwenselijk. Tot nu toe (2010) zijn al onze nesten dan ook outcross geweest. We reisden oa naar diverse landen in Oost Europa, Scandinavie, Baltische staten, Oekraine, Rusland en Siberie. Onze honden zijn dan ook importen uit toplijnen van diverse landen en afstammelingen hiervan.

Inprenten en socialiseren

Wij fokken op kleine schaal (acht nesten in meer dan twintig jaar) en uitsluitend  indien er vooraf serieuze en geduldige kandidaten interesse in een gepland laikanest hebben. Wij zijn selectief bij het plaatsen van een pup, en kiezen ervoor om liever te investeren in het langer bij ons houden van een pup (die dan verder geent wordt, zindelijk gemaakt, uitvoerig gesocialiseerd, en opgevoed wordt), dan het sneller plaatsen van een pup door ons inziens ongeschikte advertenties of plaatsing bij mensen welke wij niet geschikt achten. Wij willen alle tijd kunnen besteden aan de pups die bij ons in huis geboren worden, om hun zo optimaal mogenlijk in te prenten en te socialiseren.

Voor onze pupeigenaren

Indien U er behoefte aan heeft staan wij ook klaar bij de begeleiding en opvoeding van Uw pup en kunt U altijd contact opnemen indien U vragen of problemen heeft mbt Uw hond en bent U welkom ons te bezoeken voor hulp of informatie.

Wij genieten

De reden dat wij fokken is oa dat wij, door hun nakomelingen, nog steeds een beetje onze zeer geliefde eerste honden hebben, tevens genieten wij van de jonge honden, het complete roedelgedrag en de onoverkomenlijke bijkomende factor: de toekomstige eigenaar.

Fokdoel

Ons fokdoel is dat de West Siberische Laika een gezonde , sociale, gehoorzame mensgerichte, werk -en gezelschapshond blijft.

Uitstekende start

De nakomelingen van onze honden zijn in Europa ver verspreid en zijn ook vertegenwoordigd in alle Nederlandse laikakennels (2011). Onze West Siberische Laiki zorgden voor een uitstekende start in Nederland.

Voor de toekomst

Wij fokken uitsluitend met gezonde rastypische honden. Onze honden werden gerontgend op HD en gecontroleerd op erfelijke oogafwijkingen. Tot nu toe bleven al onze honden en hun nakomelingen verschoond van deze afwijkingen. Hoewel wij met de grootst mogenlijke zorg de ouderdieren selecteerden, realiseren wij ons dat dit een zegen is en niet een vedienste. Wij zullen ook voor de toekomst ons best doen te zorgen dat de West Siberische Laika een gezonde, werkgrage, mooie, lieve, aanhankelijke hond kan blijven.

Ervaring opdoen

Zoals wij in het verleden deden, willen wij ook in de toekomst, diverse activiteiten organiseren, waaraan U en Uw hond kunnen deelnemen. Op deze manier kunt U bv ervaring op doen in de werkmogenlijkheden van Uw hond. Dit kan bestaan uit: packsackwandeling, speurtraining, tentoonstelling, paardrijden met hond, jachttraining, sledetrainig, behendigheid enz.

Wat wij verwachten

In de meer dan twintig jaar dat wij fokken, is nog nooit (2010) een door ons gefokte West Siberische laika  herplaatst. Wij willen dit ook voor de toekomst zo houden en zijn daarom zeer selectief bij wie wij onze pups plaatsen. Van mensen welke interesse hebben in een West Siberische laika pup verwachten wij dat ze zich uitgebreid willen informeren en ons komen bezoeken om onze honden te ontmoeten. Wij verwachten dat zij geen voorstander zijn van het houden van een hond in een kooi (bench) en plaatsen geen pups bij mensen welke een kooi, bench, willen gebruiken om hun hond systematisch langere tijd in op te sluiten. Van onze West Siberische laika pup-eigenaren verwachten wij dat zij zich moeite doen hun West Siberische Laika , de opvoeding, beweging, verzorging en vooral de aandacht te geven, die hij als West Siberische Laika verdient. Zodat men kan genieten van een Laikaleven lang: maximum aan natuur in een maximum aan hond.

Puppie-Schat

Zoals hierboven vermeld fokken wij alleen indien er vooraf voldoende serieuze aanvragen zijn. Mensen welke op onze puplijst willen, betalen een bescheiden reserveringsgeld. Dit geld is niet voor de aanschaf voor de pup, noch voor onze beurs. Dit geld is voor bij de puppie-schat die elke pup bij ons meekrijgt.

Wij vullen dit bedrag, met een passend bedrag aan; zo krijgt elke pup uit onze kennel een schat.  Samen met de toekomstige eigenaars van de pup wordt er een goed doel uitgezocht voor besteding van het’schat- geld’ van betreffende pup. Zo kan ook een minder bedeelde hond, ‘genieten’ van onze pups.

Wij adverteren niet met West Siberische laika pup-verkoop, maar heten serieus geinteresseerden in het ras, zeer welkom contact met ons op te nemen en ons te bezoeken voor meer informatie.

Voor nestplanning zie: Nieuws/ pup nieuws  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves