IJslander te koop

Onder aan deze pagina vind U de VERKOOPLIJST, indien U op een naam klikt verschijnt de beschrijving en foto’s van betreffend paard.


Er komt een tijd

Bij de verkoop van onze IJslandse paarden hechten wij zeer veel waarde aan de nieuwe eigenaar. Deze moet zich realiseren dat paarden en zeker IJslanders een hoge leeftijd kunnen bereiken en men dus een lange verantwoording heeft naar een dier dat voor zijn verzorging volledig van zijn eigenaar afhankelijk is.

Er komt een tijd dat U Uw IJslands paard niet meer berijden kan, maar wel extra verzorgen, of verzorgen laten, moet. Denk dan met plezier terug aan de fijne tijd die U samen met Uw IJslands paard had en investeer in een waardige oude dag.

Paard(w)aardig

Tevens moet een IJslander een paardwaardig bestaan hebben, dat is ons inziens niet los te denken van ruimte en gezelschap; een paard is een kudde dier en ongeschikt om zonder gezelschap te leven. Als herbivore vluchtdier heeft een paard ruimte en beweging nodig om in zijn levensbehoeften te kunnen voldoen. Een paard sluit vriendschappen met andere paarden en men dient ook rekening te houden met deze emotionele bindingen, zowel bij de ver-aankoop als bij het samenhouden van paarden.

Wat verwachten wij

Wij gaan alvorens tot een verkoop van een IJslander over te gaan, graag eerst ter plekke kijken naar de toekomstige leefsituatie van het IJslands paard.

Onze IJslandse paarden worden niet ingereden voordat zij lichamelijk en geestelijk hier voor geschikt zijn en een leeftijd hebben van vijf jaar. Wij verwachten van toekomstige eigenaars dat ook zij deze leeftijdsgrens respecteren.

Een goed match

Omdat wij een zo goed mogelijk adres willen voor onze verkoop IJslanders, willen wij zo eerlijk mogelijke informatie geven over betreffend IJslands paard, zodat een zo goed mogelijke match gevonden kan worden.

Zo kan de toekomstige eigenaar het meest plezier aan zijn/haar IJslander beleven en heeft betreffend  IJslands paard een zo goed en stabiel mogelijk leven in het vooruitzicht.

Wij staan tevens ten allen tijde gereed bij vragen voor en ook na de aanschaf van een onzer IJslanders.

Welkom

Mensen met serieuze interesse in de aanschaf van een IJslander heten wij van harte welkom contact op te nemen en ons te bezoeken voor kennismaking en meer informatie over onze IJslanders. U kunt de tijd nemen en de IJslandse paarden in de kudde leren kennen, maar U kunt natuurlijk ook deelnemen aan een van onze activiteiten en zo U evt. toekomstige IJslander leren kennen.

Verkochte paarden:

Galdur fra Horakri:

Skjoni fra Horakri:

De zwart/bonte IJslander Skjoni is als hengst verkocht aan de IJslander stoeterij van de fam. Maas, in Zuid Limburg. Waar hij door zijn vriendelijke karakter en bijzondere verschijning met zijn enorme manenbos, al snel favoriet werd van de zoon des huizes.

Gleymurei fra Punktur:

De grote voskleurige IJslander ruin Gleymur, had sterk eczeem en werd reeds toen hij in ons eigendom was, liefdevol verzorgd door ‘buurman’ Phillipe. Gleymur woont nu permanent bij Phillipe en Francoise, in een prachtig groot glooiend weiland lang rivier de Lesse. Hij is gezelschapspaard voor Francoises paard Romeo, grote vriend van Phillipe en gaat af en toe samen met Phillipe door de Famense bossen rijden.

Nattdis fra Horakri:

De IJslandse merrie Nattdis is verkocht aan dierenarts/ IJslanderfokker Kathelijne en leeft nu in de grote ‘Solbergi’ kudde te Resteigne, waar ook haar vader Uri woont.

Kylja fra Horakri

Hugleikur fra Horakri

Hrafn fra Horakri

Hrafn is als hengst gekocht door Lenie Krijgsman.  Hij gaat twee ijslandse merries dekken en zal ingezet worden voor trektochten. Hij komt in een kudde met Merenspaarden en IJslanders in de prachtige heuvels van de hoge Ardennen.

Ofeigur

De Konik Ofeigur, heet nu hij bij Ilze Vliex woont Ofi en heeft een mooie plek gevonden in het Limburgs heuvelland en in Ilze haar hart. Hij wordt haar rijpaard en we wensen hun dat ze samen nog vele mooie tochten  mogen gaan maken.

Undrun Fra Horakri

Undrun heeft een gezellige plek gevonden in Amerongen en rijd inmiddels met kinderen op haar rug door de Utrechtse heuvelrug. Zij bleek een snelle leerling en fijn nieuw kuddelid voor haar nieuwe familie.

Pipar Fra Horakri

Pipar is gekocht door Jose van der Slikke en leeft op het eiland Texel, waar hij inmiddels prachtige strandritten en tochten maakt met Jose. In de wei heeft hij gezelschap van zijn nieuwe maatje Anke. samen kunnen ze het prima vinden en we zijn blij dat we voor Pipar zo’n liefdevol nieuw thuis gevonden hebben.

Verkooplijst:

Eind 2017 komen er twee nieuwe import hengsten uit IJsland onze kudde aanvullen en start Fra Horakri weer zijn fokprogramma met als fokdoel: betrouwbare, comfortabel toltende trailpaarden. Indien u op zoek bent naar een geschikt trialpaard, neem dan persoonlijk contact op middels een telefoontje, berichtje, het contactformulier of de facebookpagina: ‘IJslander op reis’ . Vanaf 2018 bieden wij een nieuwe service aan om middels onze contacten op IJsland, goede trailpaarden uit IJsland te bemiddelen. Indien u dus een geschikt trailpaard zoekt bent u van harte welkom contact met ons op te nemen.


Share and Enjoy: