single.php

activiteiten, workshops en AGENDA

Mogelijkheid tot ontdekken

Graag delen wij onze ervaring welke wij opgedaan hebben door zo’n dertig jaar jaar actief bezig te zijn met honden. De verschillende rassen (herdershonden, jachthonden, dogachtigen, poolhonden) welke wij ervaring mee hebben en de universele bruikbaarheid van de West Siberische Laika hebben ons laten kennismaken met meerdere takken van hondensport. Ook hebben zij ons kennis laten maken met verschillende mensen welke hierin specialist zijn en graag hun kennis overdragen in de vorm van een activiteitendag en/of workshop gegeven hier op ‘Spineusart’. Zodoende onstaat de mogelijkheid tot het ontdekken van een nieuwe vorm van bezig zijn met Uw hond of het perfectioneren van een bestaande bezigheid.

De volgende activiteitenzijn mogelijk: Sledehonden-training, speurhonden, jachthonden, behendigheid, gehoorzaamheid, T-Touch, reddingshondenwerk, wandelen, kanovaren met hond, paardrijden met hond, enz.

Agenda:

(Middels onze facebookpagina: west siberische laika, is er up to date nieuws te volgen)

25-26 Juli 2015: West siberisceh laika Werkweekend

Na het succes van de Laika doedag van 2014, is er nu een laika werkweekend georganiseerd met als thema: reddingshondenwerk. Voor meer info zie het nieuws en volg onze facebookpagina: west siberische laika

14-15 December 2013: Laikadoedag

Op Spineusart worden weer voor alle pups van Arctic Legend en legend of Flaxfield, twee activiteiten dagen georganiseerd. Aanmeldingen dien middels email te geschieden en voor 5 december bij ons aanwezig te zijn ivm organisatie van katering en slaapgelegenheid.

28-29-30 September 2013: Sledeinfo weekend

Dit weekend is er in Noord Brabant, een heel weekend georganiseerd door SSCNL in het kader van het werken met sledehonden. Meer informatie valt er te lezen op de website van Mark en Annika: www.westsiberischelaikapunt.nl

9 September 2012: St. Hubertus

Zondag 9 September is er in Belvaux de St.Hubertus inzegening der dieren. Traditiegetrouw worden hier de dieren ingezegend voor de aanvang van het jachtseizoen. Paarden, honden en overige dieren zijn die dag welkom op het pleintje voor de kerk van Belvaux. De weg van Spineusart tot Belvaux is een mooie weg van 2,5 km lang door het bos. Alle Spineusarthonden zijn van harte welkom om ingezegend te worden en we nodigen jullie dan ook uit om hieraan deel te nemen. Een leuke wandeling en voor de pups prima voor hun socialisatie. Verzamelen is ‘smorgens 9.00 uur te Spineusart. Na afloop zullen we gezamelijk terug wandelen, zullen we de stambomen uitreiken en zal Joep een lekkere kampvuurmaaltijd verzorgen. Ivm organisatie en catering graag wel even uiterlijk voor vrijdag doorgeven met hoeveel personen u komt.

11 en 12 Februari: Houthakkers weekend/ Sledetochtje

Deze keer is er, vanwege de sneeuw, op korte termijn een Laika Doedag gepland. Immers dat kostbare witte goedje willen we niet aan onze sleeen voorbij laten gaan. Op Zaterdag is de aankomst tussen 10.00 uur en 11.00 uur en bestaat het programma uit houthakken. Er wordt gezorgd voor hout voor de kampvuurtjes en er kunnen bomen omgezaagd worden. Ook kan er wat extra hout mee naar huis genomen worden door de harde werkers. Na afloop komt de heksenketel gevuld met Joep’s chili, boven het knapperend kampvuurtje te hangen. Dikke kleren aandoen, goed schoeisel en kettingzagers, kunnen hun zaag meenemen. Ivm slapen: wie het eerst meld heeft het beste plekje.

Op Zondag, aankomst tussen 10.00 en 11.oo, wederom dikke kleren en goed schoeisel mee, want nu gaan de hondjes aan het werk. Afhankelijk van de hoeveelheid sneeuw, vertrekken we vanaf Spineusart met de slee, of met de auto, naar hogerop voor meer sneeuw. De ervaren mensen kunnen hun eigen slee meenemen, er is hier ook een probeer sleetje aanwezig en er zal ook een pulka aanwezig zijn. Genoeg dus voor de jongelingen om uit te proberen en voor de ervaren mushers om hun sledevirus te laten kriebelen. Elke hond kan een keer mee ingespannen worden, in ons team. Na afloop zal het kampvuurtje weer branden en kan ieder wat, op zijn Amerikaans, te eten meenemenen en zorgen wij voor het drinken, brood, chips ed.

Ivm de organisatie, vragen wij strikt om de aankomsttijden te respecteren, en voor Donderdag 9 Februari, door te geven met hoeveel mensen U komt. U dient zelf voor onderkomen van de hond te zorgen en evt. stake out mee te nemen. Loslopen op ons terrein is niet mogelijk ivm onze dieren als kippen en katten, wij vertrouwen op Uw respect hiervoor.

Februari 2012: Wandelen of……….

Een preciese datum is nog niet bekend, maar in Februari komt er weer een Laika-dag op Spineusart. Houdt voor de exacte datum en het programma, onze site in de gaten. We zullen het hier in de agenda vermelden en bij het nieuw nieuws op weg naar oud nieuws.

29/30 Oktober 2011: Canicros en karrenwedstrijd

De jaarlijkse karrenwedstrijd voor sledehonden van SSC-NL wordt gehouden in de Knegselse bossen. Aanvang 10.00 uur tot 15.00 uur, is er op Zaterdag ook een canicroswedstrijd. De toegang is gratis en meer info vind u op de website www.ssc-nl.info

17/18 September 2011:West siberische laika doe-dag!

Het Weekend van 17 en 18 September 2011 zijn alle ‘Spineusartpups’ welkom op en rond Spienusart voor een activiteitendag. Hier kunt U proeven; nieuwschierig naar wat? houd dan ons website nieuws in de gaten!

Wat kunt U proeven, of liever gezegd waarvan kan Uw hond proeven? oa van ruiken, oftewel speuren: er zullen enkele oefenspoortjes uitgelegd worden en U krijgt meer informatie over speuren met Uw hond. Verder zullen er trainingskarren en sledeuitrusting aanwezig zijn, kijgt U uitleg mbt dit werk en mag Uw hond even mee ingespannen worden. Ook zal er een gedragsdeskundige aan wezig zijn met en speciaal programma. Er wordt uitleg gegeven over behendigheid en een klein parcourtje kan gelopen worden. Er wordt een demo canicross gegeven en uitleg en mogelijkheid om deze sport te proeven gegeven. Ook de jacht zal aan bod komen.

11 September 2011: St. Hubertus inzegening in Belvaux. Aan de rand van de wouden van St. Hubertus te belgie zullen 11 September in het dorpje Belvaux de inzegening van de dieren plaats vinden. Hie op 100km van de Nederlandse grens, bij ons beneden in de straat, op het pleintje voor het kerkje van Belvaux bent U op deze dag van harte welkom met Uw huisdier (hond, paard enz.) om het te laten inzegenen. De mis begint om 9.45 en het geheel zal prachtig begeleid worden door Jachthoorn spelers. Om 11.15 uur begint de inzegening der Dieren. Een mooi schouwspel en U kunt meteen Uw eigen dier laten zegenen.

Op 9, 10 en 11 september: organiseert de Sledehonden Sport Club Nederland (SSC-NL) haar informatie-club-weekend in Oirschot.Dit is een gezellig openingsweekend van het sledehondensport-seizoen en dé gelegenheid voor beginnende mushers om alle in’s en out’s van deze geweldige sport te leren. Er worden, mits het weer het toelaat, ‘s ochtends trainingsronden gelopen en overdag diverse lezingen en workshops gegeven, over o.a. EHBO en sportmateriaal die je ook ter plaatse aan kunt schaffen. Meer info: www.ssc-nl.info onder hoofdstuk: evenementen.
  • Twitter
  • Facebook
  • Hyves